راهنمای " الزامات تهویه بیمارستانی (با تاکید بر کنترل انتشار کووید-19)"
تدوین راهنمای " الزامات تهویه بیمارستانی (با تاکید بر کنترل انتشار کووید-19)" توسط دکتر سمیه فرهنگ (عضو هیات علمی-گروه بهداشت حرفه ای و ایمنی کار و معاون پژوهشی-مرکز تحقیقات کنترل عوامل زیان آور محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی) با همکاری شقایق عیدانی (دانشجوی کارشناسی ارشد گروه بهداشت حرفه ای و ایمنی کار).
درحالیکه بیمارستانها یکی از نهادهای مهم در ارائه خدمات بهداشتی-درمانی محسوب میشوند، در صورت نبود سیستم تبادل و تصفیه کافی هوا و نرخ تهویه پایین، میتوانند به یکی از کانونهای خطر انتقال انواع بیماریها مانند کووید-19 تبدیل گردند. انتقال هوابرد در خصوص ویروس کووید-19 به اثبات رسیده است و این ویروس به شکل قطرات تنفسی و آئروسل میتواند حین سرفه و عطسه و حتی صحبتکردن افراد ناقل و بیمار در هوا منتشر شده و در صورت تعلیق در هوا طی مسافت زیاد و مدت زمان طولانی به صورت عفونی باقی بماند.
یکی از اقدامات کنترل مهندسی در خصوص پیشگیری از انتشار آلایندههای هوابرد، استفاده از سیستمهای تهویه در محیطهای بیمارستانی است. راهنمای حاضر ضمن ارائه مقدماتی در خصوص مبحث تهویه و الزامات آن در بخشهاي مختلف بیمارستان، به نحوه پایش پارامترهای تهویه با تاکید بر کنترل انتشار کووید-19 میپردازد، تا از این طریق ضمن آشنایی بیشتر فعالین این حوزه با مفاهیم عملکرد سیستم تهویه بیمارستانی، بتواند گامی موثر در جهت حفظ و ارتقای سلامت پرسنل مراکز خدمات بهداشتی و درمانی و کمک به بهبود روند بیماری و حفظ سلامت سایر افراد در حال تردد در اینگونه محیطها بردارد.
نویسندگان با احترام، اثر حاضر را به روح پاک قربانیان ویروس کرونا، بویژه دو فوتبالیست اسبق تیم ملی (آقایان مهرداد میناوند و علی انصاریان)، تقدیم مینمایند; باشد که دیگر شاهد چنین اتفاقات تلخی نباشیم.
دانلود راهنمای " الزامات تهویه بیمارستانی (با تاکید بر کنترل انتشار کووید-19)"